FULVICA Premium Black Water – Polski Produkt Prozdrowotna Czarna Woda

Kwas fulwowy powstaje w wyniku procesu rozkładu obumierających roślin przez drobnoustroje. Jest wszechobecny w roślinach i glebie wokół nas, jednakże występuje tam w znikomym stężeniu. Niektóre prehistoryczne pokłady węgla brunatnego powstałe z torfu w skutek długotrwałego oddziaływania bakterii w beztlenowym środowisku o wysokiej temperaturze i pod znacznym ciśnieniem, charakteryzują się znacznym stężeniem kwasu fulwowego (o kilka rzędów wielkości wyższym) niż zwykle spotykany w glebie. Z takich właśnie dziewiczych złóż, które przechowały niezrównane mineralne, odżywcze, odpornościowe i wspomagające właściwości prehistorycznych roślin, pochodzi kwas fulwowy.

Zgodnie z zamiarem natury, powinniśmy codziennie otrzymywać zdrową dawkę kwasu fulwowego i innych naturalnych substancji zawartych w spożywanych warzywach i owocach. Niestety współczesne rolnictwo, oparte na chemicznym nawożeniu, nastawione jest głównie na maksymalizację produkcji i zysku, traktując wartość odżywczą swoich produktów zupełnie drugorzędnie. W rezultacie współczesne warzywa i owoce zawierają coraz mniej wartości odżywczych, mineralnych i zdrowotnych.

Wszyscy zatem ciągle poszukujemy idealnych suplementów, które uzupełnią te braki. Jednak wytwarzane w laboratoriach kompleksy witamin i suplementy diety są bardzo nieefektywne a ich przyswajanie przez komórki naszego organizmu jest bardzo ograniczone.

Kwas fulwowy to stworzony przez naturę związek obdarzony najbardziej efektywnym mechanizmem takiego przyswajania. A dzięki swoim naturalnym właściwościom jest skutecznie przyswajany przez żywe komórki.
Źródło: Fulvicforce

Zapraszamy do zapoznania się z naszym działem Badania, gdzie publikujemy szereg badań oraz właściwości kwasów fulwowych, huminowych i humusowych (znany jako grupa kwasów hymatomalanowych).